Meer over mijn massages

De Californische Essalen Massage :

 

Deze zachte massagevorm werkt zeer ontspannend en koesterend.
Er wordt gewerkt met natuurlijke olie en essentiële oliën. De techniek bestaat vooral uit effleurage (strijken) en petrisage (kneden), waar vooral de huid, het bindweefsel en de spieren wel bij varen. Deze vorm is uitermate geschikt om je gevoeligheid te ontwikkelen.

Rebalancing :

 

Deze vorm van lichaamswerk werd gecreeërd onder invloed van Osho Rajneesh in de jaren zeventig. Het is een “speelse” meditatieve en zeer mooie massage. Het gaat ervan uit dat wat de geest raakt ook effect zal hebben op het lichaam of andersom dat wat we vasthouden in ons lichaam, houden we ook vast in onze geest. Tijdens de massage wissel ik lichte speelse technieken (Trager Approach) met dieper werk (Deep Tissue ) met telkens weer rustpunten om de stilte en expansie meer in het lichaam te gaan ervaren. Je krijgt meer contact met je gevoelens waardoor je ook dichter bij de essentie komt van wie je bent. Op geestelijk niveau kan het zijn dat er meer inzicht of helderheid onstaat in jezelf.

Rebalancing is een vorm van emotioneel lichaamswerk, subtiel, krachtig en diepgaand.

Ayurvedische Yoga Massage :

Een zeer oude en krachtige massagevorm uit India. In Sanskrit betekent “ayur” leven en “veda” kennis.
Kennis van leven: ” Knowledge of life”.

Gezondheid is volgens de Ayurveda een staat waarin de geest, het lichaam en de omgeving in balans zijn. Als eén van deze 3 elementen uit balans is zal de lichaamsweerstand (the body’s natural resistance) verzwakt zijn waardoor je meer ontvankelijk bent voor spanning en ziekte. In de Ayurvedische massage concentreren we ons op levende energie, de Prana, op de bloedcirculatie en op de ademhaling.

Kruidenbundel voor een Ayurvedische massageDe Ayurvedische massage combineert :

  • olie, herbal poeder en kruidenbundels om het bloedvaten en lymphe stelsel te stimuleren en te reguleren.
  • diepe en geruststellende strijkingen met de handen om het lichaam te openen en toxins, spanningen en blokkades los te laten.
  • diepe strijkingen met de voeten ,waarbij ik gebruik maak van mijn eigen gewicht en zwaartekracht voor een dieper werk.
  • Yogastretches- een combinatie om de gewrichten te openen en om de lichaamsstructuur en houding te verbeteren in het lichaam en in de hersenen. (re-educate the body map in the brain).
  • Ademhaling-om een diepere en meer natuurlijke ademhaling aan te moedigen.

Deze methode schept meer openheid en ruimte in het lichaam.
Werkt zowel ontladend als zeer vitaliserend.

Reiki en Healing:

“In tune” zijn met de kosmische energie waaruit wij allen bestaan en hiermee in alle bewustzijn en stilte mee in contact komen. Als een doorgeefkanaal maak ik de ander bewust van deze energie die zeer krachtig, liefdevol en helend is. Tevens werkt reiki op het balanceren van de energiecentra’s (chakras) in het lichaam.

Hot Stone Massage:

Hot stone massage is een geweldig intens, diepe warmte massage met hot stones, oftewel hete stenen, die een weldaad is voor lichaam en geest! De warmte van de stenen dringt diep door in je spieren en botten, terwijl de ‘druk’ van de stenen ervoor zorgt dat je je energie weer terug haalt naar jezelf en je meer bij jezelf bent.